Ladataan traileria...

Diary of a Chambermaid

Journal d'une femme de chambre K-12
Diary of a Chambermaid

Octave Mirbeaun klassikkoromaanin Journal d'une femme de chambre (1900) ovat jo elokuvaksi sovittaneet suurnimet Jean Renoir (1946) ja Luis Buñuel (1964), nyt on Benoît Jacquot'n vuoro. Cannesin festivaalin kilpailusarjassa ensi-iltansa saanut Diary of a Chambermaid oli yksi vuoden 2015 elokuvatapauksia, onhan pääosaankin saatu yksi tämän hetken suurimmista tähdistä, Léa Seydoux (mm. Adèlen elämä ja uusin Bond-elokuva Spectre).

 

Kuten alkuperäinen romaani, elokuva kuvaa 1800- ja 1900-luvun vaihteen luokkayhteiskuntaa kamarineidon silmin. Seydoux’n näyttelemä kunnianhimoinen, kaunis Célestine on täynnä inhoa isäntäväkeänsä ja epäreilua asemaansa kohtaan.

 

Uuden aatelisperheen palveluksessa riesana ovat jälleen kerran isännän lähentelyt ja emännän pompottelu. Célestinen kiinnostus kohdistuu mystiseen puutarhuriin Josephiin (Vincent Lindon),  joka taas saattaa olla sekaantunut kamalaan tapahtumasarjaan. Maalaiskartanon ilma on sakeana murhamysteerejä ja seksuaalisia himoja, sekoittuupa mukaan myös annos aikakauden poliittiselle ilmapiirille ominaista antisemitismiäkin. Léa Seydoux suoriutuu upeasti roolistaan sanavalmiina ja omanarvontuntoisena Célestinenä, jota Buñuelin versiossa näytteli legendaarinen Jeanne Moreau.

 

Ohjaus: Benoît Jacquot

Käsikirjoitus: Benoît Jacquot, Helene Zimmer

Rooleissa: Lea Seydoux, Vincent Lindon, Clotilde Mollet, Herve Pierre

Esitysformaatti: DCP

Kesto: 1h 36min