Ladataan traileria...

R&A esittää: Armas elokuvissa – Film Stars Don’t Die in Liverpool

Film Stars Don’t Die in Liverpool K-12
R&A esittää: Armas elokuvissa – Film Stars Don’t Die in Liverpool

Armas-festivaalin R&A esittää -näytösarja nostaa esiin ikääntyneitä taiteilijoita ja tekee ikääntymisen teemoja näkyväksi taiteen keinoin. Kaikkiin elokuvasarjan elokuvat on tekstitetty suomeksi ja näytöksiin on vapaa pääsy!

Peter ei tiedä, mihin hän joutuu tarjoutuessaan viehättävän naapurinsa tanssipartneriksi. Naapuri on useissa skandaaleissa ryvettynyt, Oscar-palkittu filmitähti Gloria Grahame – ja 28-vuotiasta Turneria tuplasti vanhempi. He rakastuvat nopeasti ja syvästi.

 

Omasta viehätysvoimastaan tietoinen Grahame on paennut suhdesotkuja ja keltaista lehdistöä Hollywoodista Englantiin. Ohjaaja Nicholas Raysta (mm. Nuori kapinallinen, 1955) erottuaan tähti avioitui Rayn Tony-pojan kanssa. Ruma juoru väitti äitipuolen vietelleen pojan tämän ollessa alaikäinen ja Grahamen vielä aviossa isä-Rayn kanssa.

 

Skandaalia sivutaan skottiohjaaja Paul McGuiganin onnistuneessa draamassa, joka pohjautuu Turnerin muistelmiin. Repostelun sijaan äänessä ovat rakastavaiset itse. Annette Bening tekee upean roolin vakavasti sairaana Grahamena. Juorulehtien vainoon väsyneen tähden femme fatale -imagon alta paljastuu rakkaudenkaipuinen ja tunteisiinsa epäröimättä heittäytyvä nainen. Grahame janoaa ihailua ja läheisyyttä, mutta tekee myös parhaansa torpedoidakseen Turnerin pyyteettömän rakkauden. Jamie Bell pääsee väläyttämään tanssitaitojaan Turnerin roolissa. Kahden taitavan näyttelijän keskinäinen kemia on vaivatonta ja luontevaa.

 

Saija Holm

 

Kieli: englanti
Tekstitys: suomi
Maa: Iso-Britannia (2017)
Ohjaus: Paul McGuigan
Käsikirjoitus: Matt Greenhalgh
Näyttelijät: Annette Bening, Jamie Bell, Julie Walters, Vanessa Redgrave
Tuotanto: Barbara Broccoli, Colin Vaines / Bad & Beautiful Productions
Levittäjä: Scanbox Entertainment Finland

 

Yhteistyössä: Helsingin kaupunkiArmas-festivaaliRakkautta & AnarkiaaKino Sheryl

Kotisivut Kesto: 1h 45min