Ladataan traileria...

Lens Politica: This Changes Everything (avajaisnäytös)

K-3
Lens Politica: This Changes Everything (avajaisnäytös)

Kapitalismi johtaa ilmastonmuutokseen, ilmastonmuutos maailmanloppuun. Naomi Klein löytää kirjassaan ja siitä tehdyssä samannimisessä dokumentissa syylliset ympäristön tuholle, mutta ei tyydy osoittelemaan kelmejä. This Changes Everything on paitsi ajankohtainen ja monisyinen katsaus ympäristön tolaan 2010-luvulla, myös pamfletti sen elvytystoimille. Ihmisen ja maapallon välinen kertomus täytyy kirjoittaa uusiksi.

 

Klein ja ohjaaja-kumppani Avi Lewis tiimeineen kiertävät ympäri maailmaa ja nostavat esiin isoja mullistuksia pienten ihmisten kautta. Kanadassa öljyfirmat epäävät alkuperäiskansan pääsyn mailleen. Kreikassa rahakriisissä vellova valtio myy kaiken, mitä irti lähtee. Intiassa maanviljelijät ajetaan kaupunkeihin voimaloiden alta.

 

Klein on elokuvassa vahvasti läsnä agitoimassa ihmisiä vastarintaan. Muutos on mahdollista, jos nousemme vastustamaan jättikorporaatioiden ja niiden kanssa liitossa olevien valtioiden linjauksia. Tärkeintä on muuttaa ihmiskunnan iso kertomus: orjuuttamisen sijaan maapalloa täytyy oppia kunnioittamaan.


Näytöksen yhteydessä This Changes Everything -kirjan suomennoksen kirjajulkkarit. 

 

Tilaisuuden aikataulu

18:00 Naomi Kleinin Tämä muuttaa kaiken – Kapitalismi vs ilmasto -kirjasuomennoksen julkistus 

 

18.30 This Changes Everything -elokuva

 

 

Kesto: 1h 30min