Ladataan traileria...

R&A: A Quiet Passion

K-7
R&A: A Quiet Passion

»Escape is such a thankful Word», kirjoitti runoilija Emily Dickinson (1830–1886). Terence Daviesin A Quiet Passion kuvaa nimeään myöten tyylipuhtaasti Dickinsonia ja tämän pakenemista. Se näyttää Dickinsonin taiteilijana, jonka intohimo on niin hillittyä ja hallittua, ettei sitä heti edes tunnista intohimoksi.

 

Cynthia Nixonin tulkitsema Dickinson on omapäinen ja rohkea, mutta turhautuu vuosien mittaan entistä enemmän siihen, ettei maailma ymmärrä hänen taidettaan sen paremmin kuin tunteitaankaan. Hän menettää yhä herkemmin malttinsa ja potee purkauksistaan välittömästi raastavan huonoa omatuntoa. Siinä missä elokuvan alkupuolta värittävät nokkelat ja kursailemattomat dialogit, loppupuolella Dickinson eristäytyy omaan huoneeseensa ja keskustelee vieraidensakin kanssa vain portaiden yläpäästä käsin – niin, etteivät nämä näe häntä.

 

Taiteilijana tinkimätön, harvakseltaan elokuvia julkaiseva Terence Davies on sekä käsikirjoittanut että ohjannut uusimman mestariteoksensa. Hän pitäytyy karun hiljaisessa mutta vaikuttavassa tyylissä myös visuaalisesti, ääniraidasta puhumattakaan. Elokuva tapahtuu melkein yksinomaan Dickinsonien kotitalossa – sen seinien sisään tiivistyy kaikki draama ja intohimo.

 

Terence Daviesilta nähdään tänä vuonna R&A:n ohjelmistossa myös luoteis-Skotlantiin sijoittuva kasvutarina Sunset Song.

 

Sirje Niitepõld

Rakkautta & Anarkiaa -näytösten lippuja voi ostaa R&A:n omasta nettikaupasta tai paikan päältä Kino Sherylistä. Paikan päältä voi ostaa lippuja vain Kino Sherylissä järjestettäviin festivaalinäytöksiin. Lippukassalta voi myös ostaa sarjakortteja. Lisää tietoa festivaalin lipunmyynnistä R&A:n sivuilta. Liput muihin Kino Sherylin näytöksiin voi ostaa teatterin lippukassalta.

Kesto: 2h 6min