Ladataan traileria...

R&A: Home Care

K-12
R&A: Home Care

Vlasta (Alena Mihulová) on Tšekin maaseudulla ihmisiä tarmokkaasti auttava hyväsydäminen kotihoitaja. Yllättävä sairaus pakottaa hänet ulos mukavuusalueeltaan avaten elämän uudessa valossa, kiehtovin seurauksin.

 

Tarinassaan Slávek Horák on hyödyntänyt omia kokemuksiaan: ohjaajan oma äiti on hoitaja, ja verstaspuuhastelun sekä luumuviinan perään oleva Vlastan aviomies Láda (Tšekki-elokuvan legenda Bolek Polívka) perustuu hahmona Horákin isään. Koskettavaa ja hilpeää vanhemman pariskunnan dynamiikkaa riittää, mihin herkullisia sävyjä tuovat suhteet avioliittoon matkalla olevaan tyttäreen Marcelaan (Sára Venclovská) sekä Vlastan henkisille teille johdattavaan nuorempaan ystävään Mladáan (ihana Tatiana Vilhelmová).

 

Tšekkiläinen maaseutumiljöö asukkaineen ja humoristisine sattumuksineen luo elokuvaan suorastaan hullaannuttavan sympaattisen ja lämminhenkisen tunnelman. Kuvauksia tehtiin ohjaajan kotikaupungin liepeillä Zlínissä kaakkois-Tšekissä sekä hänen vanhempiensa talossa, puutarhassa ja viinitilalla. Vlastan vaatetus perustuu Horákin äidin vaatekaappiin, ja monet elokuvan henkilöistä ovat oikeita kyläläisiä.

 

Elämänmakuinen ja viehättävä kuvaus sekä Mihulován loistava roolityö tekevät Tšekin Oscar-tyrkystä pienen tapauksen. Karlovy Varyn festivaaleilla viime vuonna ensi-iltansa saaneesta pienen budjetin tuotannosta paisui hitti elokuvan kotimaassa, eikä suotta.

 

Aleksi Kinnunen

Rakkautta & Anarkiaa -näytösten lippuja voi ostaa R&A:n omasta nettikaupasta tai paikan päältä Kino Sherylistä. Paikan päältä voi ostaa lippuja vain Kino Sherylissä järjestettäviin festivaalinäytöksiin. Lippukassalta voi myös ostaa sarjakortteja. Lisää tietoa festivaalin lipunmyynnistä R&A:n sivuilta. Liput muihin Kino Sherylin näytöksiin voi ostaa teatterin lippukassalta.

Kesto: 1h 32min