Ladataan traileria...

R&A: Ixcanul

K-12
R&A: Ixcanul

Tulivuoren toisella puolella on toisenlainen maailma. Tarinat kertovat sen puutarhoista ja ihmisistä, jotka asuvat suurissa taloissa, kulkevat valaistuilla kaduilla ja syövät valmiiksi kuorittuja hedelmiä. Tuo maailma vetää puoleensa 17-vuotiasta Maya-kansaan kuuluvaa Mariaa, jonka koti on Guatemalassa, tulivuoren kupeessa. Marian ja hänen perheensä elämää rytmittää viljelyn ja sadonkorjuun kiertokulku. Marian tulevaisuus on järjestetyn avioliiton näköinen.

 

Halulla on kohtalokkaat seuraukset. Tulivuori laajenee koko Marian elämän kokoiseksi symboliksi: uhkaavaksi voimaksi, joka purkautuessaan uhkaa koko perhettä ja sadonkorjuuta. Tässä vertauskuvallisuudessa tulivuoren yhteyttä naiseen ja elokuvan yhteyttä puheeseen naisen asemasta on mahdotonta ohittaa.

 

Pelastusta etsitään aluksi omasta itsestä: oman kulttuurin traditiot tarjoavat neuvoa ja lohdutusta. Tiedon välittäjänä toimii Marian äiti, jonka rakkaus tytärtään kohtaan ei sammu. Lopulta on kuitenkin turvauduttava tulivuoren takaiseen todellisuuteen. Tapahtuu vaihto, jossa saadaan apua, mutta josta on maksettava hintansa.

 

Ixcanul kertoo kauniin, voimakkaasti symbolisen tarinan elämän varjelemisesta kahden kulttuurin törmätessä toisiinsa. Se osoittaa, kuinka menneisyyden ja tulevaisuuden vaaliminen asettuvat joskus toisiinsa nähden kohtalokkaaseen ristiriitaan.

Rakkautta & Anarkiaa -näytösten lippuja voi ostaa R&A:n omasta nettikaupasta tai paikan päältä Kino Sherylistä. Paikan päältä voi ostaa lippuja vain Kino Sherylissä järjestettäviin festivaalinäytöksiin. Lippukassalta voi myös ostaa sarjakortteja. Lisää tietoa festivaalin lipunmyynnistä R&A:n sivuilta. Liput muihin Kino Sherylin näytöksiin voi ostaa teatterin lippukassalta.

Kotisivut Kesto: 1h 30min