Ladataan traileria...

R&A: Kolme muistoa nuoruudestani (FR)

Trois souvenirs de ma jeunesse K-16
R&A: Kolme muistoa nuoruudestani (FR)

Desplechinin elokuvia leimaa älyllinen uteliaisuus, eroottisen intensiivinen kerronnan kierre ja uhkarohkea elämään heittäytyminen.

 

Desplechinin vakiokasvo Mathieu Amalric elää tarinan nykyhetkessä. Hän joutuu turvallisuuspoliisin kuulusteluihin Ranskaan palatessaan. Näyttää siltä, että hänellä on kaksoisolento, toinen Paul Dedalus. Kuulustelu laukaisee muistojen vyöryn. Veitsenheilutteluun päätyvä lapsuuden järkytys, kouluaikojen visiitti silloisen Neuvostoliiton Minskiin ja – ylitse kaiken muun – intensiivinen ensirakkaus kuohahtavat pintaan. Desplechin kietoo yhteen elokuvaan freudilaisen lapsuuden trauman, vakoojatrillerin lailla etenevän jännitystarinan ja elämää muovaavan ensirakkauden.

 

Parikymppiset Quentin Dolmaire ja Lou Roy-Lecollinet tekevät huimat ensiroolit Paulin ja Estherin osissa. Rakastavaisten mutkikas suhde koskettaa, eikä Irina Lubtchanskyn kamera ujostele. Paul ei aina tiennyt kuka hän on, “paitsi se ihminen joka rakasti Estheriä”. Elokuvan kiihdyttävin kohtaus saattaa olla todiste siitä, että korva on ihmisen eroottisin elin.

 

Tarinan lomaan osuva Berliinin muurin kaatuminen kuulostaa ohimenevältä kuiskaukselta verrattuna Paulin Estherille osoittamiin rakkaudentunnustuksiin. Niistä koskettavin tapahtuu taidemuseossa klassisten maalausten äärellä. Suurin kauneus on pakahduttavaa.

 

-Mika Siltala

 

Katso elokuvan traileri täältä.

Rakkautta & Anarkiaa -näytösten lippuja voi ostaa R&A:n omasta nettikaupasta tai paikan päältä Kino Sherylistä. Paikan päältä voi ostaa lippuja vain Kino Sherylissä järjestettäviin festivaalinäytöksiin. Lippukassalta voi myös ostaa sarjakortteja. Lisää tietoa festivaalin lipunmyynnistä R&A:n sivuilta. Liput muihin Kino Sherylin näytöksiin voi ostaa teatterin lippukassalta.

Kesto: 2h 0min