Ladataan traileria...

R&A: Miss Impossible - Hankalan maineessa

K-12
R&A: Miss Impossible - Hankalan maineessa

Aika ruma, mitätön ja rasittava syntymästä saakka. Tällainen on Aurore, ainakin väsyneiden vanhempien, turhautuneen opettajan ja parhaan ystävän mielestä. Ennen kaikkea määreet ovat totta tytölle itselleen.

 

13-vuotias Aurore on toistamiseen seitsemännellä luokalla, vihaisena ja turhautuneena. Hänen vanhempiaan väsyttää, kotona huomion varastavat täydellinen pikkusisko sekä isosiskon rakkauselämä, ja välit parhaaseen ystävään ovat koetuksella. Kaiken vääryyden lomassa Aurorelle avautuu mahdollisuus laulaa bändissä. Käänne on merkittävä, sillä sen vaikutuksesta jopa äidinkielen tunnit saavat uusia merkityksiä.

 

Auroren teiniangsti ja teini-ikäisen elämän käänteet – kotoa karkaaminen, kännit ja suudelmat – eivät saa Emilie Deleuzen hyväntuulisessa nuoruuden kuvauksessa dramaattisia mittasuhteita, vaan niitä katsotaan huumorilla ja lämmöllä. Auroren valoisat hetket kumpuavat salamyhkäisesti huonoista kokemuksista. Samalla tavalla löytyy Auroren elämässä myös lahjakkuus: vahingossa, silloin kun sen olemassaolon suhteen on jo luovutettu.

 

Miss Impossible palkittiin Euroopan elokuva-akatemian nuoren yleisön valintana vuonna 2016, ja se pohjautuu lasten- ja nuortenkirjailija Marie Desplechin kolmiosaisen bestseller-romaanisarjan Le journal d’Aurore ensimmäiseen osaan.

 

Suvi Annola

Rakkautta & Anarkiaa -näytösten lippuja voi ostaa R&A:n omasta nettikaupasta tai paikan päältä Kino Sherylistä. Paikan päältä voi ostaa lippuja vain Kino Sherylissä järjestettäviin festivaalinäytöksiin. Lippukassalta voi myös ostaa sarjakortteja. Lisää tietoa festivaalin lipunmyynnistä R&A:n sivuilta. Liput muihin Kino Sherylin näytöksiin voi ostaa teatterin lippukassalta.

Kesto: 1h 30min