Ladataan traileria...

R&A: Peggy Guggenheim: Art Addict

K-12
R&A: Peggy Guggenheim: Art Addict

Peggy Guggenheim (1898–1979) on 1900-luvun taiteen tärkeimpiä nimiä – vaikka ei nimeään koskaan taideteokseen itse signeerannut. Puolen vuosisadan aikana hän kokosi yhden merkittävimmistä modernin taiteen kokoelmista, tuki lukemattomia lahjakkuuksia ja toi heidän työnsä yleisön eteen.

 

Lisa Immordino Vreelandin dokumentti seuraa tämän kiehtovan naisen, uusrikkaan amerikanjuutalaisen suvun perijättären elämää New Yorkista Pariisiin ja Lontooseen 1920-luvulla, takaisin New Yorkiin 1940-luvulla ja lopulta Venetsiaan, missä Peggy Guggenheim kuoli huikean kokoelmansa ja nimikkomuseonsa valtijattarena 81-vuotiaana. Tarinaa valottavat arkistofilmit, valokuvat ja lukuisat asiantuntijat.

 

Vahvimpana kuuluu kuitenkin Peggy Guggenheimin oma ääni. Se soi kadonneeksi luulluilla haastattelunauhoilla, jotka Immordino Vreeland löysi dokumenttia tehdessään. Niiden kautta rakentuu kuva itsenäisestä ja pelottomasta naisesta, joka ei välittänyt pilkasta, mutta halusi valtaa ja tunnustusta. Peggy Guggenheim oli keräilijä, joka osasi kuunnella neuvoja, uskalsi ottaa riskejä ja jolla oli loistava vaisto. Hän koki lukuisia suhteita, onnen huippuja ja suuria menetyksiä. Mutta tärkeintä Peggy Guggenheimille oli aina taide. Hän etsi siitä itseään – ja taide teki hänestä kuolemattoman.

 

Anna Möttölä

Rakkautta & Anarkiaa -näytösten lippuja voi ostaa R&A:n omasta nettikaupasta tai paikan päältä Kino Sherylistä. Paikan päältä voi ostaa lippuja vain Kino Sherylissä järjestettäviin festivaalinäytöksiin. Lippukassalta voi myös ostaa sarjakortteja. Lisää tietoa festivaalin lipunmyynnistä R&A:n sivuilta. Liput muihin Kino Sherylin näytöksiin voi ostaa teatterin lippukassalta.

Kesto: 1h 35min