Ladataan traileria...

Sielunmetsä (FI)

K-7
Sielunmetsä (FI)

Sielunmetsä -  on kokonaan metsään sijoittuva elokuva, joka kertoo ihmisen ja metsän suhteesta 10 tarinassa, jotka sulassa sovussa vuoropuhelun lailla kuljettavat katsojaa mukanaan maisemaan, jossa aika menettää merkityksensä toisaalla puiden kaatuessa lompakon täytteeksi.
Elokuvan päähenkilöinä on suojelijoita, metsänomistajia, lähimetsänsä avohakkuulle menettänyt mökkiläinen, inspiraatiota hakeva taiteilija, hirvestäjä sekä metsästä mielenrauhaa etsivä entinen Venäjän erikoisjoukkojen sotilas. Pentti Linkola – ei niinkään paasaava -  vaan sureva vanha mies, on läsnä elokuvassa aivan uudella tavalla - Juha Hurme kuvailee luonnontilaista metsää epäisänmaalliseksi. Metsään mennään hiljentymään, hirvestämään, lempimään – päähenkilöt avautuvat metsän merkityksestä itselleen ja säästeliäästi käytetty arkistomateriaali luo laajemman kansallisen kehyksen – metsästä on moneksi.

 

Elokuvan ohjaaja Anu Kuivalainen on helsinkiläinen ohjaaja, joka on opettanut dokumenttielokuvaa Aalto-yliopistossa. Hänen dokumenttielokuviaan ovat mm. Aranda (2011), Saaren vangit (2003), Musta kissa lumihangella (1999) ja Orpojen joulu (1994). Anu Kuivalaisen elokuvat ovat saaneet palkintoja niin kotimaasta (mm. erikois-Jussi, Tampereen elokuvajuhlien pääpalkinto ja yleisöpalkinto) kuin ulkomailtakin (mm. paras Pohjoismainen elokuva, Nordisk Panorama).

 

Kesto: 1h 31min