Ladataan traileria...

Espoo Ciné: The Here After

Efterskalv K-16
Espoo Ciné: The Here After

Ruotsi, Puola, Ranska 2015
Ruotsinkielinen, englanninkielinen tekstitys
101 min
Draama
Sallittu yli 16-vuotiaille

 

John oli vasta lapsi, kun hän syyllistyi väkivaltarikokseen. Nyt rangaistuksensa istunut nuorukainen palaa takaisin kotiinsa ruotsalaiseen pikkukylään. John itse olisi valmis aloittamaan elämässään kokonaan uuden luvun, mutta rankaisu näyttääkin olevan kaikkea muuta kuin ohi - kyläyhteisön muisti on pitkä ja mieli anteeksiantamaton. Yhteisön avoimen kiihkeä vihamielisyys ja häväistyksi joutuneen perheen sisäiset kitkat sysäävät uudesta alusta haaveilleen Johnin kokonaan väärään suuntaan. Ruotsin viime vuoden parhaana elokuvana palkittu hieno psykologinen draama on mieleenpainuva kuvaus syyllisyydestä, jota ei pääse pakoon.


- Jenni Ukkonen

 

Here After

Ohjaus: Magnus von Horn

Magnus von Horn (s. 1983) on ruotsalainen elokuvaohjaaja ja käsikirjoittaja, joka opiskeli ohjausta Łódźin kansainvälisessä elokuvakoulussa Puolassa. Von Hornin kiitetty esikoispitkä The Here After (2015) sai ensi-iltansa Cannesin elokuvajuhlien Directors' Fortnight -sarjassa toukokuussa 2015. Kotimaassaan Ruotsissa elokuva voitti viime talvena elokuva-alan kansallisista Guldbagge-palkinnoista arvokkaimmat, sillä se palkittiin niin parhaasta ohjauksesta kuin myös vuoden parhaana elokuvana.

 

Käsikirjoitus: Magnus von Horn
Näyttelijät: Ulrik Munther, Mats Blomgren, Alexander Nordgren, Wiesław Komasa, Loa Ek, Ellen Jelinek, Oliver Heilmann, Felix Göransson
Tuotanto: Mariusz Włodarski, Madeleine Ekman / Lava Films, Zentropa International Sweden
Myynti: New Europe Film Sales

 

Lippuja voi ostaa ennakkoon Espoo Cinén verkkokaupasta ja Kino Sherylin kassalta.

Kotisivut Kesto: 1h 41min