Ladataan traileria...

Tunteiden temppelit

K-3
Tunteiden temppelit

TUNTEIDEN TEMPPELIT on humoristinen, nostalginen ja vähän romanttinenkin matka elokuvakokemusten sekä elokuvanäytösten maailmaan. Dokumentti kertoo saleista jotka ovat elokuville ja tunteille pyhitettyjä. Elokuvassa heräävät eloon monenkirjavan "seurakunnan" muistot, kokemukset ja haaveet sekä "temppelinpalvelijoiden", teattereiden henkilöstön ja yrittäjien kertomukset - nykyajan kekseliäitä kinovirittelijöitä unohtamatta.

 

Elokuva kertoo muutoksesta. Elokuvateatterit ovat siirtyneet vuosikymmenten mittaan työväentaloista elokuvapalatseihin ja sieltä nykypäivän viihdekeskuksiin. Monet elokuvateatteripyhäköt ovat saaneet uuden käyttötarkoituksen, milloin maallisemman (biljardisaliksi), milloin vieläkin pyhemmän (Valtakunnansaliksi tai vapaamuurarien kokoushuoneeksi).

 

Viimeisetkin syrjäseutujen pienet teatterit ovat siirtyneet digiaikaan vuoteen 2015 mennessä. Vanha analoginen filmi on poistunut lähes tyystin ja pahimmillaan vanhat projektorit on heitetty hankeen. Moni teatteri on lopettanut toimintansa, mutta toisaalta uusia saleja on myös avattu. Elokuva loihtii muistoja vanhasta katoavasta elokuvakulttuurista esitellen myös elokuvateattereiden muutoksia ja uusia mahdollisuuksia.

 

TUNTEIDEN TEMPPELIT on muodoltaan kuvallinen ja äänellinen essee liikkuen assosiaatioden eri aikatasoissa. Elokuva sisältää paljon hienoa arkistomateriaalia, niin elokuvateattereiden loiston kuin rappionkin aikakausilta.

 

15.12. Elokuvan ohjaaja Jouko Aaltonen vierailee Kino Sherylissä leffateatterikonkareiden kanssa kertomassa elokuvasta ja keskustelemassa yleisön kanssa. Keskustelutilaisuus on elokuvan jälkeen. Näytös alkaa klo 18:00.

Kotisivut Kesto: 1h 22min