Ladataan traileria...

Ympyrät ja Kivet -tekijävierailu (FI)

K-3
Ympyrät ja Kivet -tekijävierailu (FI)

Kaksi ventovierasta kävelee toisiaan vastaan elokuvajuhlilla. He näkevät omat tunteensa toisen katseessa. On pakko pysähtyä ja kysyä: miksi minusta tuntuu, että olen tuntenut sinut jo tuhat vuotta?

 

Rax Rinnekankaan luova dokumentti on eksistentiaalinen löytöretki kaipaukseen, pelkoihin ja itseymmärrykseen. Nainen ja mies matkustavat useissa eri maissa ja etsivät toisen kautta jotain, puuttuvaa palasta, joka tekee omasta elämänkehästä kokonaisen. Pohdiskeleva tunnelma ja kivinen maisema kulkevat heidän kanssaan läpi elokuvan.

 

Kivet ovat molemmille merkityksellisiä ja ne määrittävät matkan suunnan. Kivet ovat turvallisia ja ikiaikaisia – kun ihmiset lähtevät, kivet jäävät. Kiveä vasten kipu hellittää, ja kivistä voi rakentaa ympärilleen suojaavan muurin. Kivien pariin voi tuntea kuuluvansa, jos omassa elämässä on saanut sivullisen roolin.

 

Ympyrä on matkan määränpää. Toinen kulkijoista on kadottanut sen, mikä on aina puuttunut toiselta. Kumpaisenkin kaipuu ajaa etsimään täydennystä, ympyrän täydellisyyttä. Mitä lopulta tarvitaan oman ympyrän sulkemiseen? Onko se edes mahdollista?

 

Summary in English

After meeting in one film festival, a man and a woman, two totally strangers to each other, decide to travel to the stones of the world to find out why they have always felt stones much more close to themselves than other human beings. During their mystic journey in different countries in different continents, they will also understand more about the missing parts of their inner circles and about the grief and the destiny of Mankind on this stoned planet named Earth.

Kesto: 1h 30min